Projectmanagement is een heel specifieke vorm van management. Bij projectmanagement is het zaak om een project in zijn geheel te beheersen. Het is een stelsel van deelprojecten met de daarbij behorende teams, teamleiders en doelen. Om de eenheid en voortgang te waarborgen worden de projectmanagers ingezet. Die houden toezicht op alle fases van het project. Om deze taken uit te kunnen voeren zijn bijzondere vaardigheden nodig die kunnen worden opgedaan in een projectmanagement training.

De methoden voor projectmanagement

Er bestaan meer dan 15 veelgebruikte projectmanagement methodes die allemaal hun specifieke aandachtsgebied hebben. Maar elke methode kent ook een eigen certificatie. Om de certificaten te behalen kan de projectmanager via een projectmanagement training de vaardigheden opdoen en het examen volgen. De projectmanager is niet alleen technisch onderlegd op een specifiek gebied maar ook sociaal vaardig en in staat om een heel team aan te sturen.

Projectmanagement methoden zijn internationaal

Veel methodes op basis waarvan projecten worden uitgevoerd zijn gebaseerd op een internationale standaard. Het voordeel is dat bij grensoverschrijdende projecten gebruik kan worden gemaakt van een enkele methodiek. De projectmanagers zijn middels de projectmanagers training allemaal op basis van dezelfde methodieken opgeleid. Hierdoor is een effectieve samenwerking gewaarborgd. Steeds meer projecten zullen op basis van Europese samenwerking plaats gaan vinden dus deze internationale afstemming is noodzakelijk.

Intensieve trainingen

De projectmanagement trainingen zijn intensieve en uitgebreide trainingen. Het is ook puur gericht om het projectmanagement en daardoor is er geen ruimte voor andere aspecten van het management zoals communicatietrainingen en dergelijke. Er moet goed worden nagedacht over het spectrum rondom de projectmanagement training om deze training ten volle te kunnen inzetten. Hieruit blijkt ook de diepgang van de training en de complexiteit van het projectmanagement. Natuurlijk is het ook zo dat het afronden van de training een gigantische toevoeging van vaardigheden voor het bedrijf zal betekenen.

Tarieven van trainers vergelijken?

Kom gratis in contact met erkende trainers en vergelijk de tarieven. Soms kan het verschil tussen de goedkoopste en duurste trainer oplopen tot wel 30%. Door te kiezen voor de beste deal betaalt u dus niet te veel voor een trainer. Vraag nu gratis trainer offertes op.