Kosten voor het inhuren van een trainer
De kosten van een trainer zijn vrij transparant. Op de betreffende websites vindt u voldoende informatie om een goed beeld te krijgen van uurtarieven en van complete pakketten. De uurtarieven variëren tussen de €80.00 en €180.00 per uur. Dat is sterk afhankelijk van de trainer zelf. Het is absoluut niet zo dat een trainer met een hoog tarief ook beter is dan een trainer met een wat lager tarief. De verschillende werkwijze en verschillende achtergronden van de trainers maken dat verschil.

Bijkomende kosten

Een goede training is niet slechts een aantal gesprekken met u of met uw medewerkers. Het gaat om veel meer. Binnen de training kan de trainer u een andere training aanraden die in combinatie met de gegeven training tot beter resultaten zal leiden. Ook als de een of andere activiteit deel uit maakt van de training zult u deze kosten ook moeten incalculeren.

Kosten van medewerkers

Een training volgen kost tijd, dat is dan tijd waarin medewerkers niet productief kunnen zijn voor het bedrijf. Vaak zijn er ook reiskosten of verblijfkosten verbonden aan een training. Deze kosten zullen door het bedrijf moeten worden gemaakt om de training succesvol te laten verlopen. Eventuele studiematerialen moeten ook worden meegenomen bij het bepalen van de kosten van een training.

Pakketprijs geeft duidelijkheid

Bij de keuze die u moet maken voor een trainer kunt u het beste uitgaan van een totaalpakket. Dit zorgt voor goed inzicht in de kosten. Ook voor de trainer is dit een prettige afspraak. Beide partijen weten vooraf waar ze aan toe zijn. Hoe hoog de kosten van een dergelijk pakket zijn hangt uiteraard af van de intensiteit van de training, het aantal sessies en het aantal betrokkenen. Bedragen van rond de €3000 euro tot €5000 euro zijn slechts richtlijnen.

Tarieven van trainers vergelijken?

Kom gratis in contact met erkende trainers en vergelijk de tarieven. Soms kan het verschil tussen de goedkoopste en duurste trainer oplopen tot wel 30%. Door te kiezen voor de beste deal betaalt u dus niet te veel voor een trainer. Vraag nu gratis trainer offertes op.